Medaljonger

Zofia Nałkowska

195 kr

Novellsamlingen Medaljonger gavs ut strax efter andra världskrigets slut och är ett unikt dokument som rymmer några av de allra första vittnesmålen från Förintelsen. Novellerna vittnar om en enorm grymhet och är smärtsam läsning; med sin strama stil understryker de brottens fullständiga absurditet och dödens konstanta närvaro i vardagen.

Kategorier: , Product ID: 788

Beskrivning

Zofia Nałkowska (1884–1954) hör till det polska 1900-talets mest framstående författare. Novellsamlingen Medaljonger, hennes näst sista verk, samlar åtta korta berättelser om nazisternas krigsbrott i Polen, brott som Nałkowska själv var med och samlade information om. Boken gavs ut strax efter andra världskrigets slut och är ett unikt dokument som rymmer några av de allra första vittnesmålen från Förintelsen. Novellerna vittnar om en enorm grymhet och är smärtsam läsning; med sin strama stil understryker de brottens fullständiga absurditet och dödens konstanta närvaro i vardagen.

Med denna volym presenteras Nałkowska för första gången på svenska i bokform. Efterord av översättaren Emi-Simone Zawall.

Boken ingår i Bokförlaget Faethons serie Alpha. Varje originalutgåva i serien är tryckt i 25 exemplar hors commerce, i–xxv och 475 numrerade exemplar. Redaktör för Alpha är Daniel Pedersen.

Ytterligare information

Författare

Översättare

Format

ISBN

Utgivningsår

Antal sidor

Pressklipp

Inga pressklipp inlagda för denna titel.