Ondskan in i märgen

Emilio Zucchi

141 kr

Ondskan in i märgen (Le midolla del male) blev en stor kritikerframgång när den kom på italienska 2010. Här skildras i 33 dikter hur några motståndskämpar i 1940-talets fascistiska Italien drabbas av den sadistiske Pietro Koch och hans ”torterarliga”.

Kategorier: , Product ID: 983

Beskrivning

Emilio Zucchi (f. 1963) är italiensk poet, kritiker och journalist. Ondskan in i märgen (Le midolla del male) blev en stor kritikerframgång när den kom på italienska 2010. Här skildras i 33 dikter hur några motståndskämpar i 1940-talets fascistiska Italien drabbas av den sadistiske Pietro Koch och hans ”torterarliga”.

”Denna bok, så kraftfull och nyskapande, med ett nervsystem av historia och metafysik, av våld och barmhärtighet, av fasa och frälsning” mynnar, skriver författaren Giuseppe Conte i sitt förord, ut i ”ett fullkomnat och högtidligt ögonblick av poesi. För detta tackar jag Emilio Zucchi, som här bekräftar att han är en diktare av stor stilistisk och andlig hållfasthet.”

Med Ondskan in i märgen, som försetts med italiensk parallelltext, introduceras Emilio Zucchi för första gången på svenska. Jesper Svenbro, som står för översättningen, har också skrivit ett efterord.

Ytterligare information

Författare

Format

ISBN

Utgivningsår

Översättare

Förord

Efterord

Antal sidor

Pressklipp

Inga pressklipp inlagda för denna titel.