Integritetspolicy

1. Vilka vi är

Vi är Bokförlaget Faethon på Gotlandsgatan 72, 116 38 Stockholm. Vår webbplatsadress är https://faethon.se.

2. Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Kontaktformulär

Om du kontaktar oss via vårt kontaktformulär kommer dina kontaktuppgifter att mejlas till oss. Vi sparar alla mejl under en begränsad tid. Den insamlade informationen används endast för kundtjänständamål. Den delas inte med tredje part och används inte för marknadsföring. Den överförs heller inte till något register.

Nyhetsbrev

Om du registrerar dig som prenumerant på vårt nyhetsbrev kommer din epostadress att sparas i vårt prenumerationsregister under obegränsad tid. Du kan när som helst avsluta din prenumeration och vi raderar då alla dina uppgifter. Din epostadress delas inte med tredje part.

Webbutik

Medan du besöker vår webbplats, kommer vi att spåra:

 • Produkter som du har visat: vi använder detta för att, till exempel, visa dig produkter som du nyligen har tittat på
 • Platsinformation, IP-adress och webbläsartyp: vi använder detta för ändamål såsom momsberäkning och fraktkostnader
 • Leveransadress: vi ber dig ange detta så att vi, till exempel, kan beräkna frakt innan du beställer, och skicka dig beställningen!

Vi använder också cookies för att hålla reda på varukorgens innehåll medan du använder vår webbplats.

När du köper från oss, ber vi dig att ge oss information som innefattar ditt namn, faktureringsadress, leveransadress, e-postadress, telefonnummer, kreditkortsuppgifter/betalningsuppgifter och valfri kontoinformation såsom användarnamn och lösenord. Vi använder denna information för syften, såsom att:

 • Skicka information till dig om ditt konto och din order
 • Svara på dina frågor, inklusive återköp och klagomål
 • Behandla betalningar och förhindra bedrägerier
 • Konfigurera ditt konto för vår butik
 • Följa lagliga krav vi har, såsom momsberäkning
 • Förbättra vår butikserbjudanden
 • Skicka dig marknadsföringsmeddelanden, om du väljer att ta emot dem

Om du skapar ett konto kommer vi att lagra ditt namn, adress, e-postadress och telefonnummer, vilket kommer användas för att fylla i dina uppgifter i kassan för framtida beställningar.

Generellt lagras bara information om dig så länge vi behöver informationen för de ändamål vilka vi samlar in och använder den, och vi inte är juridiskt skyldiga att lagra den. Till exempel kommer vi att lagra orderinformation för gällande tidsperiod för skatte- och redovisningsändamål. Detta inkluderar ditt namn, e-postadress och fakturerings- och leveransadresser.

Analys

Vi använder Google Analytics för att analysera trafiken till vår webbplats. Denna data är anonymiserad och går inte att koppla till dig personligen. Om du vill frånsäga dig spårning med Google Analytics för analysändamål kan du göra det här: Google Analytics Opt-out.

3. Vilka i vårt team har tillgång

Medlemmar i vårt team har tillgång till informationen du ger oss. Till exempel, både administratörer och butiksägare har tillgång till:

 • Orderinformation såsom vad som köptes, när det köptes och var det ska skickas, samt
 • Kundinformation såsom ditt namn, e-postadress samt fakturerings- och leveransinformation.

Vårt team har tillgång till denna information för att uppfylla beställningar, genomföra återbetalningar och tillhandahålla support.

4. Vilka vi delar dina data med

Betalningar

När vi behandlar betalningar, kommer några av dina uppgifter att skickas till Payson, den leverantör av betalningslösningar som vi använder oss av. Uppgifterna inkluderar information som krävs för att behandla eller ge support för betalningen, såsom köpets totalsumma och faktureringsinformation. Vänligen se Paysons integritetspolicy för mer information.

Leverans

Efter genomfört köp skickas din order vidare till Förlagssystem, som administrerar köpet och skickar hem dina böcker till dig. Vänligen se Förlagssystems integritetspolicy för mer information.

Övrigt

Vår webbplats visar innehåll från det sociala nätverket Instagram. Om du själv är inloggad på Instagram och väljer att interagera med denna plugin, kan Instagram se att du har besökt vår webbplats. Vi har ingen information om eller hur Instagram använder denna data. Vänligen se Instagrams integritetspolicy för mer information.

5. Hur länge vi behåller dina uppgifter

Om du registrerar dig i vår webbutik sparar vi de personuppgifter du anger i din användarprofil. Du kan se, redigera eller radera dina personuppgifter när som helst. Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

6. Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto i vår webbutik kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

7. Kontaktinformation

Om du har frågor gällande vår integritetspolicy får du gärna kontakta oss.